Ağu 2020
İTÜ-DeepMind Lisansüstü Burs Programı

İTÜ ile DeepMind arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında  İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora programlarına 2020-2021 Güz Döneminde kabul edilecek ve Yapay Zeka alanında çalışmalar yürütecek kız öğrencilere burs sağlanacaktır. Haber hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin koordine ettiği burs programı hakkında bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Başvuru Şartları

• Burs programından sadece kız öğrenciler yararlanabileceklerdir.
  • Burs programına başvuracak adayların Türkiye'de ikamet etmeleri gerekmektedir.
  • Adayların 2020-2021 akademik yılında İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans veya Doktora programlarına kabul edilmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 2019-2020 akademik yılı bahar döneminde ilgili programlara kaydolan ve COVID-19 salgını nedeniyle eğitimleri sekteye uğramış sınırlı sayıda öğrenciler de programdan yararlanabileceklerdir.
  • Adayların yapay zeka alanında özgün araştırmalar yürüteceğine dair taahhüt vermeleri gerekmektedir.

Burs Detayları

• Yüksek Lisans Programı öğrencilerine 4 dönem, Doktora programı öğrencilerine ise 8 dönem boyunca burs verilecektir.
  • Burs miktarı aylık 1000 USD olarak belirlenmiştir.
  • Burs almaya hak kazanan öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere donanım masrafları için 1500 USD hibe edilecektir.
  • Ek olarak, yıllık 2250 USD tutarında akademik seyahat bursu sağlanacaktır.
  • Her bursiyer öğrenciye yapay zeka çalışmalarında rehberlik etmek üzere DeepMind'da görevli bir araştırmacı atanacaktır.

Başvuru Süreci

• Adayların son başvuru tarihinden önce gerekli belgeleri info-ai@itu.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.
  • Belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Gerekli belgeler;
    • Özgeçmiş
    • Lisans transkript belgesi. Doktora programına başvuracak adaylar için Yüksek Lisans transkript belgeleri de gerekmektedir.
    • Aday öğrencinin Yapay Zeka ile ilgili geçmişte yapmış olduğu çalışmalar ve programa kayıt olduktan sonra ilgili alanda yapmak istediği araştırmaların yer aldığı niyet mektubu.
    • Referans mektubu (En fazla 3 adet)

Başvuru Takvimi

• 18 Eylül 2020 : Aday öğrencilerin başvuru belgelerini saat 17:00'ye kadar İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (info-ai@itu.edu.tr) e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.
  • 30 Eylül 2020 : İTÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans ve Doktora programları başvuru sonuçları sis.itu.edu.tr adresi üzerinden açıklanacaktır.
  • 1-2 Ekim 2020 : İlgili lisansüstü programlara kabul edilen  bursiyer adayları ile sözlü mülakat gerçekleştirilecektir.
  • 6 Ekim 2020 : Başvuru sonuçları ilan edilecektir.

Burs programı ile ilgili diğer sorularınız için İTÜ Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (info-ai@itu.edu.tr) ve merkez yönetim kurulu üyesi Dr. Öğr. Üyesi Nazım Kemal Üre (ure@itu.edu.tr) ile iletişime geçebilirsiniz.