Haz 2020
Staj ile ilgili Önemli Duyuru

COVID salgını nedeniyle staj sürecinde yapılan değişikliklere ilişkin duyuruya aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Açıklanan usullere ek olarak Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi öğrencilerine özgü olmak üzere aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1) Açıklanan usullere ilişkin güncellenen sözleşme ve ekine bu bağlantıdan ya da fakültemizin ninova staj sayfasından ulaşılabilir.

2) Mezuniyet durumunda olmayan öğrencilerimiz için salgın öncesi yürürlükte olan zorunlu staj süreci değişmeden devam etmektedir .

Mezuniyet durumunda olmayan öğrencilerimizin 2x20 gün kısıtı korunmak şartıyla "online staj" yapabilmeleri uygun görülmüştür. Fakültemizin sunacağı "online staj" programına yalnızca mezun durumundaki öğrenciler kabul edilecektir. Mezuniyet durumunda olmayan öğrencilerimizin "online stajı" ile ilgili daha kapsamlı esaslar 18 Haziran Perşembe günü açıklanacaktır.

3) Mezuniyet durumundaki öğrenciler, duyuruda açıklanan staj esasları uyarınca, uygun bir firmada “uzaktan erişim (online)” yöntemiyle staj yapabilirler. Ayrıca, mezuniyet durumundaki öğrencilerimizin salgın koşullarında mağdur olmaması için fakültemiz tarafından “online staj” programı da uygulanacaktır. Bu kapsamda iki yöntem uygulanacaktır:
3.1) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen “online staj” programı kapsamında staj yapılması,
3.2) Fakültemiz laboratuvar koordinatörleri ile görüşerek ilgili laboratuvarlarda “online staj” yapılması.

4) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek “online staj”ın içeriği bölüm başkanlığı ve staj komisyonu tarafından belirlenecektir.

5) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek “online staj” programı 6-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.