Mar 2020

Konuşmacı :
Seçil Arslan,
Uygulamalı Yapay Zeka ve Ar-Ge Direktörü, Yapı Kredi Teknoloji
Tarih : 11 Mart 2020 (Çarşamba)
Saat : 15:30
Yer : Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi,
İdris Yamantürk Konferans Salonu

Biyografi:
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans ve yüksek lisans derecelerine sahip olan Seçil Arslan, 2016 yılında Koç Üniversitesi işletme yüksek lisans (EMBA) derecesini almıştır. İş hayatına 2004 yılında ASELSAN’da başlamış olan Arslan, hava savunma ve milli gemi projelerindeki 9 yıllık çalışmaları sonrasında 2013 yılında Yapı Kredi’nin Ar-Ge ekibine katılmıştır. Arslan, kariyerine Uygulamalı Yapay Zeka ve Ar-Ge direktörü olarak devam etmektedir. Yapı Kredi’nin Ar-Ge departmanı bünyesinde makine öğrenmesi, derin öğrenme ve doğal dil işleme başta olmak üzere tahminleme, optimizasyon alanlarında bankanın farklı iş alanları için dijitalleşme ve otomasyon projelerini yönetmektedir. Özellikle makine öğrenmesi alanında yürüttüğü  projeler ulusal ve uluslararası ödüllere layık görülmüş,  çeşitli uluslararası makale ve bildirilere de konu olmuştur.