Eyl 2019
Seminer Duyurusu: "Oyun Kültürü, Oyun Kültürünün gelişimi ve Türkiye'deki Yansımaları", Ertuğrul Süngü

Başlık
:
"Oyun Kültürü, Oyun Kültürünün gelişimi ve Türkiye'deki Yansımaları"
Konuşmacı : Ertuğrul Süngü
Tarih : 01 Ekim 2019 (Salı)
Saat : 16:30
Yer : Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi, Öğrenci Laboratuvarı, 4305

Konuşmacı Özgeçmişi:

2007 yılından bu yana oyun sektörünün birçok noktasında bulunan Ertuğrul Süngü, oyun camiasına LEVEL dergisindeki serbest yazarlığı ile giriş yaptı. Akabinde CHIP Online’da günlük haberler ve haftalık makaleler yazdı. Editörlük anlamında da oyunlarla içli dışlı olmaya devam etmesi sonucunda, “Guinnes World Records Gamer’s Edition” isimli yayının ilk sayısından beri Türkçe editörlüğünü üstlenmektedir.

Akademik hayatına Almanya’da başladı ve an itibariyle Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde doktora tezini tamamlamak üzere. Doktora konusu; “Oyun Camialarının Oyun Dünyasına Olan Etkileri.” Anime, Çizgi Roman, FRP, Koleksiyonculuk, Masa Üstü Kutu Oyunları, Manga ve Minyatür Savaş Oyunlarını yakinen takip ediyor. Bu yakınlığı 2015 ile 2019 yılları arasında, Magic the Gathering ve Warhammer gibi oyunları ithal eden Pegasus Oyuncak isimli firmanın müdürlüğünü yaparak sektör anlamında da birkaç adım ileriye taşıdı.

2016 yılından bu yana Bilgi Üniversitesi Dijital Oyun Tasarım bölümünde; Oyun ve Kültür, Oyun ve Anlatı, Karmaşık Oyun Mekanikleri ve Dijital Oyun Sektörü gibi dersler vermektedir. Aynı zamanda Bahçeşehir Dijital Oyun Tasarımı Bölümünde de dersler vermekte ve 2018 itibariyle üniversitenin desteği ile Türkiye’de bir ilk yaparak, Oyun Haberciliği isimli dersi açmayı başardı. Ayrıca Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesinde yer alan alt_lab isimli İnovasyon ve Gelişen Teknolojiler Laboratuvarının da koordinatörlüğünü üstlenmiştir.