Oca 2018
Öğrencimizin Travel Hackathon Yarışmasındaki Başarısı

Fakültemiz doktora öğrencisi Mustafa Esengün’ün yer aldığı takım, Türk Hava Yolları'nın düzenlediği Travel Hackathon yarışmasından birincilik ödülüyle döndü.

Dijital yolcu deneyimini bir üst seviyeye taşımayı hedefleyen Türk Hava Yolları, 24-25 Aralık tarihlerinde 48 saat süren Travel Hackathon yarışmasını düzenledi. Uçuş öncesi, uçak içi, havaalanı ve uçuş sonrası olmak üzere 4 kategoride yarışmak üzere 300'den fazla takım katıldı. Bilgisayar Mühendisliği doktora öğrencisi Mustafa Esengün’ün yer aldığı Augmented Cube takımı SkylifeAR projesi ile uçak içi kategorisinde birincilik ödülüne ve Sabre Jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmaya katılan Augmented Cube takımının üyeleri Mustafa Esengün, Süheyla Müge Halıcı, Fırat Kaçmaz ve Erkan Pancaroğlu projelerini şu şekilde özetliyor.  “Skylife dergisinin sayfaları artırılmış gerçeklik ile canlandırılıyor. Skylife AR, içerikleri yaratıcı ve interaktif deneyimleme fırsatı sunuyor.

pastedImage
pastedImage (1)