Seminer: "Machine Learning for Neuroscience"

tarafından Abdullah Cihan Ak | Eyl 27, 2017
Speaker: Dr. Islem Rekik
Date: October 4, 2017, 13:30
Location: EEB 5301
Title: "Machine Learning for Neuroscience"
Abstract: Machine learning methods are fully reshaping our world at unprecedented pace with a wide range of applications from social networks (e.g., Facebook and Twitter) to medicine (e.g., early brain disorder diagnosis). This seminar aims to present different individual-based and population-based machine learning methods developed to (1) model and predict brain disease evolution (e.g., brain cancer and stroke), (2) diagnose and classify brain disorders (e.g., Alzheimer's disease and Autism spectrum disorder), and (3) produce high-resolution brain images from low-resolution images.

Bio: Dr Islem Rekik is an assistant professor (lecturer) within Computing at the University of Dundee. Previously, she was a postdoctoral research assistant at the University of North Carolina (IDEA lab) following a PhD in "Neuroimaging and Computer Sciences" from the University of Edinburgh in 2014. She is the director of BASIRA lab at the University of Dundee and a member of the Computer Vision and Image Processing CVIP) research group. BASIRA (Brain And SIgnal Research & Analysis, www.basira-labe.com) aims to infuse advanced computer vision and machine-learning methods into big neuroimaging and signal data analysis for improving healthcare and wellbeing. Specifically, we develop advanced medical data analysis techniques for better understanding brain development and ageing in health and disease.
Eyl 2017
Seminer: "Machine Learning for Neuroscience"

Speaker: Dr. Islem Rekik
Date: October 4, 2017, 13:30